CATeam
BIROU DE PROIECTARE
CATeam_proiectare_imag04

servicii

CATeam oferă servicii complete de proiectare pentru o gamă variată de clădiri civile și industriale, cuprinzând toate fazele de proiectare SF/DALI, DTAC/DTAD, DTOE, PT – DE.

Consultanță

Venim în spijinul dumneavoartă cu soluții adaptate nevoilor și bugetului dumneavoastră

AVIZE

Întocmirea documentațiilor necesare pentru obtinerea avizelor și accordurilor cerute prin certificatul de urbanism

Proiectare

Întocmirea documentația necesară obținerii autorizatiilor

Asistență tehnică

Asistență tehnică pe perioada santierului

CATeam_proiectare_imag02

ETAPE

Proiectarea de arhitectură presupune un proces complex prin care arhitectul, reușește să răspundă cerințelor și nevoilor beneficiarului, ținând cont totodată de respectarea legilor și normelor în vigoare. 

Etapa preliminară a proiectului de arhitectură este cea de consultanță, etapă în care se vor stabilii coordonatele principale ale proiectului precum și configurarea unei teme de proiectare împreună cu beneficiarul.

ANTEPROIECTUL

Constă în ilustrarea temei beneficiarului cu elemente de studiu de fezabilitate.

În această etapă se va stabili, în linii mari viitoarea construcție, din punct de vedere al aspectului exterior, al configurației funcționale, a relațiilor dintre spații, precum și din punct de vedere al anumitor echipamente sau finisaje considerate necesare.

Procesul de autorizare va începe prin eliberarea Certificatului de Urbanism, care va cuprinde detalii referitoare la regimul juridic, economic și tehnic al imobilului pentru care a fost solicitat, precum și informații cu privire la componența documentației de autorizare a viitoarei lucrări.

OBȚINEREA AVIZELOR

Echipa de proiectare va pregati documentațiile necesare pentru obținerea avizelor solicitate prin Certificatul de Ubanism, indiferent de faza proiectului ( SF/ DALI sau DTAC/ DTAD)

S.F.  - Studiu de Fezabilitate

Această fază de proiectare se adresează instituțiilor publice sau persoanelor juridice ce doresc sa obțină finanțare. 

Studiul de fezabilitate reprezintă o documentație preliminară, în care sunt prezentate soluțiile tehnice principale, conceptul arhitectural, precum și valorile investiție, in conformitate cu prevederile HG 907/2016.

D.A.L.I.  - Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție

Ca și în cazul SF-ului, această fază se adresează instituțiilor publice sau persoanelor juridice ce doresc sa obțină finanțare. 

Acestea au obligația, ca în cazul intervențiilor asupra unor clădiri existente să întomnească Documentația de Avizare a Lucrarilor de Intervenție.

Stabilirea intervențiilor asupra construcțiilor existente va avea la bază concluziile studiilor cerute prin certificatul de urbanism, precum expertiza tehnică, studiiul geotehnic,  auditul energetic, studiul topografic . 

D.T.A.C. - Documentația Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire

Conținutul cadru al Documentației Tehnice pentru obținerea Autorizației de Construire  este reglementat atât de legea 50/1991  cât și de HG. 907/ 2016, în cazul instituțiilor publice sau persoanelor juridice.

Documentația conține piese scrise și piese desenate, aferente fiecărei specialități: arhitectură, rezistentă și instalații, conform cadrului legistațiv  aplicat, in funcție de tipul investitorului.

De asemenea, aceasta va conține documentele ce atestă dreptul de proprietate asupra imobilului, avizele  și studiile certute prin certificatul de urbanism.

D.T.O.E. -  Documentația Tehnică pentru Organizarea Execuției

D.T.A.D. –  Documentația Tehnică pentru obținerea  Autorizației de Desființare

Conform normelor în vigoare, această documentație se întocmește în situația în care se dorește desfințarea unei construcții, în locul căreia se va putea edifica în viitor o noua construcție. 

Dosarul DTAD cuprinde partea tehnica de arhitectură și rezistență, precum și documentele ce atestă dreptul de proprietate, avizele și studiile cerute prin certificatul de urbanism.

D.A.L.I.  - Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție

Documențația Tehnică pentru Organizarea Execuției cuprinde piese scrise și piese desenate, care vor indica modul de desfășurare al santierului, vor fi configurate accesele, puntele de depozitare a materialelor, punctee de colectare a deșeurilor, construcțiile temporare necesare, etc.

P.T.-D.E. - Proiectul Tehnic - Detalii de Execuție

În baza acestei documentații se vor realiza lucrările de construire.

Aceasta cuprinde părti scrise: memorii tehnice, caiete de sarcini,  antemăsurători, programe de faze determinante pentru fiecare specialitate  și părți desenate, ce includ detalii de execuție pentru fiecare specialitate.

INCEPEREA LUCRĂRILOR DE CONSTRUIRE

Ca urmare a obținerii autorizației de construire și alegerea constructorului, beneficiarul are obligația de a comunica  Primăriei  și Inspectoratului de Stat în Construcții, data la care se dorește inceperea lucrărilor de execuție.

Pe toată durata execuției vor fi respectate fazele determinante  ale proiectului.

RECEPȚIA LA TERMINAREA LUCRĂRILOR ȘI INTABULAREA CONSTRUCȚIEI

La receptia lucrărilor se vor verifica procesele verbale întocmite pe perioada construcției, conformitatea lucrărilor cu proiectul realizat precum și calitatea lucrărilor executate.

În situația în care există abateri de la proiect sau lucrări executate necorespunzător, comisia de recepție poate solicita remedierea acestora. 

IA LEGATURA CU ECHIPA NOASTRĂ